Andelsboliglån - det skal du vide

Går du med drømmen om at købe en andelsbolig? Drømmer du også om et fleksibelt og billigt andelsboliglån?

Der er flere ting, du skal vide, før du optager dit lån til andelsbolig. Der findes nemlig forskellige måder at finansiere din andelsbolig på. Et eksempel på et billigt andelsboliglån er gennem banken. Men måske har de allerede sagt nej, fordi de ikke kan godkende din økonomi. Der findes dog andre steder, hvor du kan få dig et billigt andelsboliglån. Det er f.eks. gennem et ejendomskreditlån, der gives af private långivere og investorer. Det er et attraktivt alternativ, hvis banken har sagt nej.

Uanset om du allerede har været i banken eller ej, kan det godt betale sig at sammenligne forskellige lånetyper. Det kan nemlig vise sig, at et ejendomskreditlån er billigere for dig i forhold til renten på lånet i banken. Læs med i denne guide og find ud af alt, hvad du skal vide om andelsboliglån, blandt andet:

  • Forskellige typer af andelsboliglån
  • Renter på andelsboliglån
  • Beregning – hvor meget kan du købe andelsbolig for
  • Hvad koster et andelsboliglån

Billige andelsboliglån – hvilke typer er der?

Nogen vil sige, at det billigste andelsboliglån er at finde i banken. Men det behøver ikke altid at være tilfældet. Her sammenligner vi dine forskellige måder at finansiere et billig andelsboliglån på:

Andelsboliglån i banken

Det er det mest typiske lån til andelsbolig. Det fungerer lidt ligesom et boliglån, men renten på det kan variere meget fra bank til bank. Lånet har typisk en løbetid på 30 år, og i de fleste banker kan du også få afdragsfrihed på 10 år. Alt dette kræver naturligvis, at banken kan godkende din økonomi og acceptere dit rådighedsbeløb.

Andelsboliglån som ejendomskreditlån

I lang tid har det kun været muligt at få et lån til andelsbolig i banken, men sådan er det ikke længere. I dag kan du finansiere din andelsbolig gennem det, der før blev kaldt for et pantebrevslån, og i dag kendes som et ejendomskreditlån. Sådan et lån tages uden om banken, og det formidles af Fairkredit på vegne af private långivere og investorer. Løbetiden er typisk på 25 år, og det er muligt at få et lån med fast rente.

Indhent gratis og uforpligtende lånetilbud

- og få svar inden for 24 timer

Andelsboliglån rente i banken

Et billigt andelsboliglån i banken er bestemt muligt at få. Det kan dog variere meget, alt efter hvilken bank du har. 3-10% kan renten være på. Det kan derfor være, at du i netop din bank kun kan få et lån med en meget høj rente. Så selvom banken siger ja, kan det være en fordel at kigge på andre lånemuligheder, når det kommer til andelsboliglån. Fordelen ved andelsboliglån i banken er, at rente kan være meget lav, hvis du har en høj kreditværdighed i banken, omvendt er det ikke muligt at få en andelsboliglån med fast rente, hvilke betyder at banken altid har ret til at hæve din rente.

Renter andelsboliglån uden om banken – hvor meget skal du betale?

Din rente andelsboliglån uden om banken kan sagtens konkurrere med bankens renter. Hos Fairkredit vil du f.eks. kunne få en rente på andelsboliglån, der ligger på mellem 5,25-8%. Lånet kan derfor godt være billigere end i banken.

Sådan bruger du en andelsboliglån beregner

Vil du beregn andelsboliglån? Og vide hvad du skal betale hver måned? Det kan give dig et godt overblik og samtidig også give dig et praj om, hvad du har råd til at købe andelsbolig for. Der findes mange beregnere online. Det er f.eks. på bankerne og låneformidlernes hjemmesider. Her kan du indtaste, hvor meget du vil købe andelsbolig for og derefter få et overblik over, hvad du skal betale hver måned. Du vil typisk kunne justere, alt efter hvor lang en løbetid du ønsker på lånet.

Lav din egen beregning andelsboliglån

Hos Fairkredit finder du også en låneberegner andelsboliglån. Juster med ønsket løbetid, fast eller variabel rente, udbetaling og købspris. Husk også, at når du skal lave andelsboliglån beregn, skal du lave et budget over dine andre udgifter. Din beregning af andelsboliglån vil dermed give dig et overblik over, hvor meget du kan tillade dig at købe andelsbolig for.

Hvad koster et andelsboliglån uden om banken?

Hvad koster andelsboliglån uden om banken? Et andelsboliglån hos Fairkredit ligger typisk renter i niveauet 5,25-8%. Dette er dog afhængig af en lang række forhold som f.eks. boligens kvalitet, beliggenhed, ansøgers økonomiske situation og meget mere. Vi tilbyder både faste og variable renter, og løbetider fra 1-25 år. Vores lån er modsat traditionelle andelsboliglån i banken uopsigelige fra långivers side, hvilket betyder også er en væsentlig fordel for dig på låntager.

Kontakt os gerne i dag for en uforpligtende snak eller få at få et lånetilbud på netop din drømmeandelsbolig! Ring evt. på tlf. 70272726 for en uforpligtende snak om dine muligheder for at låne til køb eller låne op i friværdien på din andelsbolig.

Lån til dine boligdrømme allerede i dag