At finde et huslån kan være en udfordring, især hvis du ikke kan opfylde bankernes krav. Mange danskere står i denne situation og er nødt til at overveje alternative løsninger, såsom at tage et huslån uden om banken. Men hvad er egentlig forskellen på et traditionelt huslån og et huslån uden om banken? Hvordan vælger man den rigtige løsning, og hvad skal man være opmærksom på? Det er nogle af de spørgsmål, vi vil besvare i dette blogindlæg, som er henvendt til alle, der er på udkig efter information om huslån uden om banken.
Huslån uden om banken
Til tider kan banken stå og spænde ben for drømmen – og du kan føle dig magtesløs. Du føler måske, at du selv har en god økonomi. Men banken er ikke med på idéen, f.eks. fordi dit rådighedsbeløb er en smule for lavt eller du har for meget gæld på kontoen. Når ikke banken vil låne dig penge, kan det føles umuligt at få drømmeboligen i hus. Det sker for rigtig mange unge, selvstændige, enlige, eller personer der vil optage huslån trods RKI. Heldigvis er der kommet andre lånemuligheder på banen – nemlig det meget omtalte ejendomskreditlån. Dette giver dig mulighed for at lån penge til hus uden og banken.
Huslån renter uden om banken – hvor meget betaler du?
Hvad koster det at låne til et huskøb uden om banken? Hvad er din huslån rente? Den typiske rente på huslån gennem f.eks. Fairkredit er lidt højere, end hvis du lånte pengene i banken. Renten på dit ejendomskreditlån er nemlig på ca. 5-9% (fast eller variabelt lån). I banken ville du typisk kunne få en lidt lavere rente end denne.
Årsagen til, at renten er højere, når du optager et ejendomskreditlån, er, pga. den risiko som långiverne tager. Du er ikke blevet godkendt i banken, men du kan formentlig alligevel få et lån gennem Fairkredit, hvis din økonomiske situation ser fornuftig ud. Ofte er det små ting, der gør forskellen i banken.
Om du vil og har råd til at betale den højere rente er helt op til dig og til dit budget. Dog kan du stå i den svære situation, at du ikke har udsigt til at blive godkendt til et huslån i banken. Derfor kan det være prisen, du må betale for at realisere drømmen om at eje en bolig selv. Fordelene er naturligvis, at det stadig er langt bedre for dig end at blive ved med at leje. Selvom renterne er højere end i banken, vil du med tiden kunne spare friværdi op i din bolig.
Huslån uden udbetaling – er det muligt?
Eftersom at reglerne er blevet mere stramme, er det de færreste banker og realkreditinstitutter, der vil gå med til, at du køber bolig uden at have udbetaling på hånden. Den måde man oftest låner på, er nemlig 80% i realkreditinstitut, 15% i banken og de sidste 5% skal så komme fra ens egen lomme.
Hos Fairkredit kan du heller ikke lån penge til hus uden udbetaling. Vores lån fungerer med en udbetaling på min. 5%. Denne skal finansieres af egen lomme – og hvis du ikke har pengene på opsparingen, kan du f.eks. tage et SU-lån eller lave en kassekredit, for at kunne lån penge til udbetaling af hus.
Huslån beregner – hvad skal du betale hver måned
Det der kan være afgørende for dit køb af bolig, er, hvor meget du skal betale på dit huslån hver måned. Det gælder uanset om du låner penge i banken eller gennem et ejendomskreditlån.
Online kan du let beregn huslån og finde ud af, hvad koster et huslån hver måned. Både banker, realkreditinstitutter og formidlere af lån som Fairkredit har online værktøjer til beregning af huslån. Her kan du typisk indtaste købspris, udbetaling, variabel/fast rente og løbetid på lånet. Beregningen giver dig et overblik over, hvad koster huslån hos de forskellige långivere. Det er både smart, når du vil sammenligne forskellige låntyper, men også når du vil huslån beregn og finde ud af, hvor meget du kan købe bolig for.